Carles Mulet

Biografia

Carles Mulet Grimalt (Gata, la Marina Alta, 1953) és llicenciat en Filologia Catalana per la Universitat d’Alacant. Ha treballat com a mestre de primària, assessor psicopedagògic de CEP, assessor tècnic de valencià i professor de valencià, llengua i literatura a l’ensenyament secundari. 

Dins la seua obra de creació literària, cal destacar els llibres de narracions Els mons d’Aixa (premi Vila d’Ondara), Amarg com el sèver (premi Vila d’Alaquàs) i Cossos i mossos (premi 25 d’Abril de Benissa); també ha publicat diversos relats inclosos en revistes literàries i en antologies, com 6000 estúpids i 10 més

Pel que fa a la poesia cal ressenyar Crestalls de desig, Quadern de sal, Viatjar descansa (premi Senyoriu d’Ausias March de Beniarjó), Talismà (XXXIV premi Manuel Rodríguez-Martínez Ciutat d’Alcoi) i Naixement d’Islàndia (Premi Vicent Andrés Estellés dels Premis Octubre de València), a més de poemes esparsos en publicacions de caire antològic o miscel·lànic, com For sale o 50 veus de la terra. També ha conreat la traducció, especialment de poetes francesos com René Char, Paul Verlaine o Paul Éluard.

Pel que fa a l’assaig i la investigació ha estat autor o coautor de diversos llibres de text i d’altres materials de caire didàctic, centrats sobretot en l’ensenyament de llengua. Cal ressenyar també la seua dedicació a la crítica i als estudis literaris, amb una especial dedicació a Maria Ibars, Fra Pere Esteve o Joan Francesc Mira. Així mateix, ha realitzat estudis i comunicacions relatius a d’altres àmbits de recerca com la toponímia, la història, la política o la didàctica de l’ensenyament. 

Des de 2007 manté actiu el bloc literari Nausica, alguns materials del qual han estat editats també en publicacions col·lectives com La catosfera literària 08 o Històries veïnals. Obra col·lectiva.

Col·labora amb assiduïtat en publicacions periòdiques de la comarca i el país, és membre del consell de redacció de la revista L’Aiguadolç.

Llibres publicats en Lletra Impresa

Comments are closed.