Rara avis

Amb aquesta coneguda locució llatina, rara avis, el significat literal de la qual és «au estranya», pretenem donar cabuda a una sèrie de personalitats o esdeveniments històrics extraordinaris.

Parlem de persones que han reeixit en l’àmbit literari per alguna raó relacionada amb les lletres —sobretot—, però també amb la seua biografia. Escriptors o intel·lectuals que han destacat per la seua originalitat, excentricitat, raresa o excel·lència; que es van escapolir de la norma i de l’ensopiment quotidians —a propòsit, o no—, tot deixant per sempre més una empremta inesborrable en la història de la literatura nacional i/o universal.

D’altra banda, ens referim també a esdeveniments històrics que resulten atractius per la seua peculiaritat, especificitat, unicitat. Fets del passat de la nostra història que han marcat un territori més o menys ampli, i que encara avui dia el determinen d’una manera especial, tot ressaltant la seua singularitat, molt més enllà de l’exotisme, perquè afaiçonen una idiosincràsia pròpia i irrepetible.

Comments are closed.