Picoretes

Amb aquesta paraula, picoretes, volem encabir lectures infantils divertides, màgiques, fantàstiques, entroncades amb la millor tradició oral de sempre però concebudes amb el pessic d’ironia i la versatilitat interpretativa que caracteritza les narracions actuals. Acompanyades amb els dibuixos dels il·lustradors més valorats del moment, ofereixen als infants les millors històries possibles de la mà dels escriptors de més renom ara com ara. Una col·lecció per gaudir i aprendre al mateix temps.

Picoretes és, potser, la forma més dialectal dels geosinònims pessigolles (més estès a Catalunya i Balears) i cosquerelles i els seus múltiples derivats (més habituals al País Valencià i a la Franja d’Aragó). Picoretes està registrada al DCVB, i en els manuals lingüístics, hi apareix aïlladament a l’Alcoià, Marina Alta, la Ribera Baixa i, sobretot a la Safor, on es manté més viva. Les picoretes, cosquerelles, pessigolles o com vulgueu dir-ne és la sensació nerviosa i espasmòdica experimentada en certs llocs del cos quan són estimulats lleugerament pel tacte i que sol provocar el riure involuntari.

Doncs això, que els llibres de la col·lecció “Picoretes” us faran picar el cos, i el cap, i us permetran petar de riure amb una picadeta d’ull en cadascuna de les seues històries.

Comments are closed.