Per què pensem el que pensem?

16,50

Per què pensem el que pensem? Manual contra el soroll i la mentida és una obra de pensament crític i de divulgació o, com prefereixen dir-ne els autors, de divulgació crítica.  Allunyat de formalismes i tecnicismes innecessaris o superflus, aquest llibre és del tot accessible a un públic ampli, joves i adults, amb interès i curiositat per comprendre millor les realitats que ens envolten i com les pensem.

Categories: , ,

Descripció

DADES DEL LLIBRE: 

Títol: Per què pensem el que pensem? Manual contra el soroll i la mentida
Autors: Vicent Botella i Soler i Javier López Alós
Pròleg: Martí Domínguez
Col·lecció: Rara avis, 14
Llengua: català
1a edició: febrer 2024
Pàgines:  180 pàgines
Format: 14,5 x 21 cm
Enquadernació: rústica amb solapes
PVP: 16,50 €
ISBN: 978-84-126541-6-5
Thema: PDZ (Divulgació científica)

Opinió lectors
5/5

SINOPSI

Per què pensem el que pensem? Manual contra el soroll i la mentida és un llibre de pensament crític i de divulgació o, com prefereixen dir-ne els autors, de divulgació crítica. El llibre qüestiona la manera que tenim de pensar i sotmet a crítica els nostres processos cognitius en el context actual d’estimulació constant i allau informativa diària. Parteix de la discussió d’un seguit de coneixements procedents de la psicologia, la neurociència i l’economia conductual dels últims quaranta anys per reflexionar sobre els automatismes i els biaixos cognitius que influeixen en el nostre pensament. També s’hi analitzen els fonaments dels prejudicis i dels estereotips, les influències que exerceixen el context i les emocions en les nostres opinions, la nostra relació inevitable amb la incertesa i les dificultats que tenim a l’hora d’accedir a un coneixement veraç i fiable. Allunyat de formalismes i tecnicismes innecessaris o superflus, aquest llibre és del tot accessible a un públic ampli, joves i adults, amb interès i curiositat per comprendre millor les realitats que ens envolten i com les pensem.


AUTORS

Vicent Botella i Soler (Gata de Gorgos, 1985). Doctor en Física i escriptor. La seua tasca investigadora s’ha centrat en la neurociència computacional i l’estudi de sistemes dinàmics complexos. En l’actualitat treballa com a consultor per a institucions acadèmiques. Com a escriptor alterna poesia, assaig i divulgació científica. El seu poemari més recent és Girar/Caure (Ed. del Buc/Pruna llibres, 2022), guanyador del 39é premi Manuel Rodríguez Martínez-Ciutat d’Alcoi.
https://es.vicentbotellasoler.com/

Javier López Alós (Alacant, 1976). Doctor en Filosofia i escriptor. El seu últim llibre publicat és El intelectual plebeyo. Vocación y resistencia del pensar alegre (Taugenit, 2021). En 2019 va publicar Crítica de la razón precaria. La vida intelectual ante la obligación de lo extraordinario (Premio Catarata de Ensayo), el qual ha sigut traduït al francès en 2023. A més, és autor de nombrosos treballs acadèmics sobre la història de les idees, entre els quals destaca el seu llibre Entre el trono y el escaño. El pensamiento reaccionario español frente a la Revolución liberal (Congreso de los Diputados, 2011).
https://www.javierlopezalos.com/