Un dia més de Pasqua!

8,50

SINOPSI

Aila i Leax són dos germans que passen una temporada a la Font, el poble dels seus iaios, que és ben peculiar. Diuen que els de la Font són “cabuts”. Però, per què? A la Font, hi ha comparses de moros i cristians, la festa dels Quintos, un molí abandonat okupa, el record viu d’una fàbrica de taulells hidràulics, i, l’endemà de Sant Vicent Ferrer, la festa de la Badà, un dia més de Pasqua! Quina sort que tenen els de la Font!!!

Aquest llibre és una aventura basada en l’amistat, la cooperació i la solidaritat. Una història que indaga també en les arrels familiars i populars.

A més, hi trobem alguns dels costums més arrelats de la Pasqua: ens mengem la mona o tonya, amb l’ou pintat de coloraines; el panou, la coca boba o de llanda, amb xocolate, sobrassada o llonganissa. Els xiquets estrenen espardenyes o pasqüeres, juguen a botar la corda, a boletes o a la trompa, i empinen el catxirulo o la milotxa. I ens quedem pensant… en la mona de Pasqua.

Categories: , ,

Descripció

DADES DEL LLIBRE: 

Títol: Un dia més de Pasqua!
Autor: Pilar Gregori
Il·lustrador: Jaume i Rosa Fuster Serquera
Col·lecció: Mythos, núm. 5
Llengua: català
1a edició: abril 2017
Pàgines: 130
Format: 20 x 13 cm
Enquadernació: Rústica PUR
PVP: 8,50 €
ISBN: 978-84-946810-0-4
Edat recomanada: a partir de 12 anys

Opinió lectors
5/5

AUTORA

Pilar Gregori és de La Font d’en Carròs, encara que va nàixer a València l’any 1954. Va començar a treballar molt jove fent de mestra de Pedagogia Terapèutica amb l’alumnat que tenia dificultats per aprendre. Això li va mostrar la gran diversitat de persones que hi ha al món i a considerar, tal i com diu una dita valenciana, que “Tota pedra fa paret”. Quan més endavant va passar a l’escolaritat ordinària ja va veure que no hi havia tanta diferència, la qüestió era ensenyar als infants i aprendre’n també.

Ben aviat es va adonar que cada dia havia de saber coses noves si volia ser una bona ensenyant i millor persona. És per això que va buscar rotgles on poguera estar a gust escoltant el que feien els altres i aportant l’experiència que anava acumulant. És del Col·lectiu de Mestres de La Safor, l’Escola d’Estiu, Els Moviments de Cooperació Pedagògica…

La seua vida laboral ha transcorregut al voltant de l’escola i ha treballat unes vegades com a mestra de l’escola pública en l’etapa de Primària, altres com a formadora d’altres mestres per tal d’actualitzar la pràctica docent i també com a sindicalista de l’STEPV, amb tot el que comporta de compromís pel que fa a la situació laboral i el sistema educatiu.

Ara que ja està jubilada es trobe encara lligada a l’aprenentatge i és per això que aquest llibre que teniu entre mans està pensat perquè els infants coneguen els costums del nostre poble valencià i aprenguen a estimar-les, parlar-ne i escampar-les pertot arreu.

 

IL·LUSTRADORS

Jaume i Rosa Fuster Serquera són dos germans, veïns del poble de la Font d’en Carròs, on transcorre la història.

Ell, de 2001; i ella, de 1997. Dos joves ben primerencs que treballen junts per primera vegada. 

Jaume començarà a enfilar-se en l’estudi d’Arts en uns pocs anys. Li agrada el dibuix i l’animació. Rosa estudia Belles Arts, imparteix classes de pintura i tallers per a xiquets i treballa en la part artisticocreativa d’una escola de cuina a València. 

Als dos germans els mouen les inquietuds i les ganes de créixer artísticament.