Vora l’Esfinx

19,50

Aquest volum aplega tota l’obra poètica d’Antoni Prats fins al moment. Quatre dècades durant les quals ha confegit una dotzena de llibres publicats en editorials diverses, alguns dels quals introbables, i alguna primícia o inèdit que veu la llum ara. Reunits constitueixen una veritable obra unitària dins de la varietat temàtica i estilística de l’autor, una veu singular i autèntica, d’extraordinària profunditat, en què el poder metafísic i evocador dels versos del poeta, el suggeriment i la generositat estètica i ètica no deixaran de commoure el lector.

Categories: , ,

Descripció

DADES DEL LLIBRE: 

Títol: Vora l’Esfinx. Obra poètica (1981-2021)
Autor: Antoni Prats
Autor del pròleg: Emili Rodríguez-Bernabeu
Col·lecció: Hemeroskopeion, 1
Llengua: català
1a edició: abril 2022
Pàgines: 470
Format: 14 x 21 cm
Enquadernació: Rústica amb solapes 
PVP: 19,50 €
ISBN: 978-84-124950-2-7
Gènere: poesia

Opinió lectors
5/5

L’OBRA

Es tracta de l’obra completa d’un dels millors exponents de la poesia en català del país. Com diu al pròleg d’aquesta edició el també poeta Emili Rodríguez-Bernabeu, «l’Obra de Prats té una sòlida consistència, per damunt de les modes que s’esdevindran. En literatura queda el pòsit de la qualitat, quelcom per damunt de classificacions i ocurrències, per damunt de preferències interessades o popularitats programades. […] L’Obra de Prats és una fita important dins de la literatura catalana actual. […] Els guardons aconseguits en són la prova evident, car guanyar-los avui suposa vèncer una gran resistència pel volum i qualitat poètica que campa pel País. […] Prats mostra una singular originalitat de conjunt, un treball memorable; la personalitat de l’autor (professor, escriptor, editor, assagista, crític, poeta, entre altres activitats) ho justifica només en part. Perquè, a més a més, la seua obra, a banda del rigor tècnic que traspua, projecta l’atractiu i autèntic vessant d’una existència poètica que només podem albirar i gaudir amb la lectura dels seus versos».

AUTOR

Antoni Prats i Gràcia  (Sueca, 1946), viu a la Marina Alta des que el 1971 començà a exercir de professor d’ensenyament secundari, primer a Pego i, des de 1975, a Dénia, on continua residint. Durant els anys setanta i vuitanta col·labora en els cursos de Llengua i Literatura Valencianes organitzats per l’Institut de Ciències de l’Educació i en les Escoles d’Estiu. Ha participat activament en la vida cultural; en l’actualitat, a través de l’Institut d’Estudis Comarcals de la Marina Alta, entitat editora de L’Aiguadolç. Revista de Literatura, que ell va cofundar (1985) i ha coordinat fins al moment.
Poeta, sobretot, ha publicat també assajos, ressenyes i articles de crítica literària en actes de congressos, miscel·lànies i revistes (Canelobre, Caràcters, L’Espill i Reduccions, entre altres). Com a crític cal destacar el seu llibre Salvador Espriu o la fidelitat als orígens (2013). I hom pot trobar una mostra de les seues columnes periodístiques en el titulat El nom i la cosa (2018).
Ara, amb el títol general de Vora l’Esfinx, ha aplegat la seua trajectòria de poeta, que va des d’Epigrammata (1981) a Elegies del Montgó (2021), tretze reculls, la major part dels quals ha merescut algun guardó, entre altres, els premis Festa d’Elx, Camp de Morvedre, Alfons el Magnànim i Ibn Jafadja.