Les descàrregues del caçador

16,50

SINOPSI:

A Les descàrregues del caçador, Carlos, un home ja retirat, deixa passar el temps mentre fa recompte dels records i de les persones amb les quals va compartir –o, simplement, departir– emocions, vivències, traïcions, misèries… Ho fa en una casa voramar, sense forces ni al·licients, amb la sola companyia de Ramón, el criat, que li ho fa absolutament tot, impotent davant d’un present estàtic, un passat de plenitud que ja s’ha esvaït per complet i un futur més aviat desesperançador.

Categories: , ,

Descripció

DADES DEL LLIBRE

Títol: Les descàrregues del caçador
Autor: Rafael Chirbes
Traductor: Carles Mulet
Col·lecció: Ovidianes, 16
Llengua: català
1a edició: octubre 2023
Pàgines:  130 pàgines
Format: 21 x 13,5 cm
Enquadernació: rústica amb solapes
PVP: 16,50 €
ISBN: 978-84-126541-2-7

Opinió lectors
5/5

SINOPSI

A Les descàrregues del caçador, Carlos, un home ja retirat, deixa passar el temps mentre fa recompte dels records i de les persones amb les quals va compartir –o, simplement, departir– emocions, vivències, traïcions, misèries… Ho fa en una casa voramar, sense forces ni al·licients, amb la sola companyia de Ramón, el criat, que li ho fa absolutament tot, impotent davant d’un present estàtic, un passat de plenitud que ja s’ha esvaït per complet i un futur més aviat desesperançador. En aquesta novel·la, Chirbes indaga entorn de la dimensió moral de l’ésser humà, amb el retrat d’un personatge que transita entre la decadència d’un fatxenda sense escrúpols i una mort propera i irreversible. Una novel·la que parla sense embuts d’una generació de nous rics que va prosperar sobre els fonaments de l’especulació i els tractes de favor, en un Madrid gris i mediocre, acompanyat d’amants fugissers i amics de circumstàncies, sota el jou d’un règim ranci que vetllava, de boqueta, per preservar la moral oficial.
Les descàrregues del caçador és una peça clau en la trajectòria literària de Rafael Chirbes.  La reivindicació de la memòria col·lectiva i la crònica de tota una època la converteixen en un dels cims de la nostra narrativa recent.

AUTOR

Rafael Chirbes (Tavernes de la Valldigna, 1949 – Beniarbeig, 2015) és un dels narradors valencians més destacats de les darreres dècades. Va guanyar en dues ocasions el Premi Nacional de la Crítica, els anys 2007 i 2013, per Crematorio (2006) i En la orilla (2012), respectivament. La seua primera novel·la, Mimoun (1988), va resultar finalista del Premi Herralde, i La larga marcha (1996) va ser guardonada a Alemanya amb el Premi SWR-Bestenliste. Tant Mimoun (1988) com La buena letra (1992) i Los disparos del cazador (1994) formen part del cicle inicial o fundacional de la narrativa de Rafael Chirbes. Pòstumament, han vist la llum editorial Paris-Austerlitz (2016), tres volums dels seus Diarios (2021, 2022, 2023) i Asentir o desestabilitzar. Crónica contracultural de la Transición (2023).
Ara el lector té a la seua disposició una obra més en la llengua materna de Rafael Chirbes, Les descàrregues del caçador (2023), que s’afegeix a La bona lletra (2018), fruit de la col·laboració editorial entre la Fundació Rafael Chirbes i Lletra Impresa Edicions.