L’odissea dels Minorcans

12,50

SINOPSI

L’any 1768, un influent doctor escocès anomenat Turnbull va idear un pla per portar a Florida ―com a esclaus encoberts― gent del Mediterrani. L’objectiu era explotar una plantació agrícola. De les 1.403 persones reclutades, més d’un miler procedien de Menorca: de Maó, es Mercadal i Alaior, principalment. D’aquella expedició colonial, en va sobreviure només la meitat, després de patir durant nou anys tota mena de malalties i penúries, fam i vexacions. La massacre provocada pel megalòman i cruel Turnbull va propiciar la fugida dels Minorcans de la plantació, que es van instal·lar definitivament al nord de Florida, a Saint Augustine, «la ciutat més antiga dels Estats Units». Encara avui dia, els Minorcans, que constitueixen el nucli més nombrós i important d’aquesta ciutat emblemàtica nord-americana, no han oblidat els seus orígens ni els seus costums, lligats per sempre més a l’Illa de Menorca.

Categories: , ,

Descripció

DADES DEL LLIBRE: 

Títol: L’odissea dels Minorcans
Autor: Alfons Martí Bauçà
Col·lecció: Rara avis, núm. 3 
Llengua: català
1a edició: setembre 2017
Pàgines: 120 p. 
Format: 22,5 x 16 cm
Enquadernació: Rústica amb solapes 
PVP: 12,50 €
ISBN: 978-84-946810-5-9

Opinió lectors
5/5

AUTOR

Alfons Martí Bauçà (Palma de Mallorca, 1968) és escriptor, periodista i filòsof, a més de col·laborador habitual en diversos mitjans de comunicació, com ara IB3 i Catalunya Ràdio, així com en diaris i revistes científiques i culturals: Última Hora, El Periódico, L’Avenç, Presència, National Geographic, La Clave, Le monde diplomatique i Filosofía hoy.
Ha publicat llibres de viatges, de pensament i estudis literaris, en català i castellà. Cal destacar Los dioses y nosotros, Una aventura americana, Una aventura griega, Una aventura italiana, El hombre que quiso ser hombre, De la polis a la desaparición, En tierra de fariseos i Droga: la industria del Inquisidor.